星陵高校「国際交流・留学」

ph_the_grauer_school_s1

星陵では、『国際交流』は特別なことではなく、普段の学校生活の一部だと考え、留学生と日常的にふれあい、星陵にいながら自然に国際感覚を身につけていくことを目指しています。

また、短期・長期の留学を行う生徒も多数います。

At Seiryo, “international exchange” is not a special occurrence, but rather a regular part of the students’ daily lives. The school aims to raise international awareness so that students are able to effectively navigate global issues.

Many students participate in short- and long-term exchange programs with sister schools in the USA and Australia. This opportunity provides students with the chance to communicate with their international peers and host families in English, and learn about cultures different from their own.

姉妹提携校 Global Connections:

星陵ではアメリカ合衆国カリフォルニア州のグラウアー・スクール、マッキンリービル・スクール、オーストラリアのクイーンズランド州にあるキャノン・ヒル・アングリカン・カレッジ(ブリスベン近郊)、ヴィクトリアマウントクリア・カレッジ(メルボルン近郊)、イギリスのロンドンにあるチェルシー・インディペンデント・カレッジ、同じくイギリスのエディンバラにあるリース・アカデミー、さらにカナダのブリティッシュ・コロンビア州にあるアポッツフォード教育管区、ネチャコ・バークレー教育管区と、合計8つの学校・管区と交流しています。中には語学研修や中・長期語学留学の協定を結んでいる学校もあり、活発な国際交流を実現しています。

20140930global-01
20140930global-02
20140930global-03
20140930global-04

ユネスコスクールについて UNESCO School

Seiryo is a member of the UNESCO Associated Schools group.

From the UNESCO ASPnet website:

UNESCO Associated Schools practice peace and international cooperation in order to realise the ideals of United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) as set forth in the Constitution of UNESCO.

Objectives of UNESCO Associated Schools’ activities